У понеділок, 5 лютого, відбулося вручення сертифікатів тренерам НУШ, до підготовки яких долучилася «Освіторія». Фахівців привітала особисто міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У Міністерстві також передали подяку голові ГС «Освіторія» Зої Литвин і менеджерці креативних освітніх проектів у ГС «Освіторія» Оленці Северенчук. І вручили директорці Новопечерської школи Ірені Корбабіч-Путко відзнаку за вклад у розвиток освіти України.

«Наше з вами завдання — разом зламати кригу зневіри у змінах», — наголосила Лілія Гриневич під час вручення.

Про подію Лілія Гриневич також згадала на своїй сторінці у Facebook:

Багато запитань про те, хто саме допомагатиме нашим вчителям початкової школи підвищити свою кваліфікацію та бути…

Gepostet von Лілія Гриневич am Montag, 5. Februar 2018

У рамках заходу відбулися також численні обговорення, зокрема «Підготовка тренерів для Нової української школи: досвід організації очно-дистанційної роботи та орієнтовні напрямки співпраці з закладами ППО», під час якого виступили керівник початкової школи Марина Пристінська та методист Інна Большакова, які працюють у Новопечерській школі та відіграли важливу роль у підготовці тренерів НУШ.

Пані Марина та пані Інна мають значний досвід у цьому питанні, адже влітку займалися підготовкою вчителів пілотних шкіл.

Окрім того, обговорили інклюзивну освіту, основи нейропсихології та особливості підготовки вчителів іноземних мов.

Нагадаємо, що «Освіторія» у партнерстві з Новопечерською школою, Міжнародним фондом «Відродження» та за підтримки МОН 30 жовтня 2017 року розпочала підготовку тренерів для навчання вчителів початкових класів Нової української школи.

Усього було підготовлено 50 тренерів з усіх областей України (по 2 з кожної) та 2 безпосередньо з Києва. Новоспечені тренери навчатимуть вчителів початкових класів, що наступного року почнуть вчити першокласників, нових методик освіти. Таким як інтегроване навчання, організація класного середовища, проектна та групова робота тощо.

Поділитися цією статтею