ГО «Історична Платформа» напише про 10 незламних героїв і героїнь та підготує навчальні матеріали для проведення «Уроків Незламності» в українських школах.

Проєкт реалізується на базі платформи «Стріткод: історія на кожному кроці» та в рамках кампанії «Незламні назавжди. Герої в назвах вулиць».

«Стріткод: історія на кожному кроці» розповідає про людей, на чию честь названі вулиці. Робить це онлайн — на сайті, де публікується верифікована цікава інформація про діячів минувщини і наших сучасників. І офлайн — через авторські таблички (стріткоди), які встановлюються у міському просторі, щоб перехожі могли легко дізнатися, на чию честь названа ця вулиця.

Восени проєкт запустився в Києві, там стріткоди вже можна побачити на вулицях Грушевського, Алмазова, Коновальця, Стуса, Кониського. А також на вулицях імені сучасних героїв: Роми Ратушного, Юлі Здановської, Саші Махова, Паші Лі.

Почати масштабуватися іншими містами команда «Стріткоду» планує з наступного року. Адже їхня мета — застріткодити всю Україну.

«Наша місія — заповнити прогалини історичної пам’яті українців. І сприяти формуванню цієї пам’яті у дітей. Ми сподіваємося, що наш перший освітній проєкт “Незламні назавжди” стане початком плідної і тривалої співпраці з освітянами. Ми будемо раді разом з викладачами передавати дітям знання, якими вони будуть захищені», — пояснює співзасновниця проєкту Наталя Демідова.

Навчальні матеріали безкоштовні. Формат — електронний, кількість — необмежена. Для отримання матеріалів необхідно подати заявку.

Подати заявку





Поділитися цією статтею