МОН розробляє нові правила вступу до вишів, який цього року відбуватиметься без традиційного ЗНО. Втім, як реєстрація на мультипредметний тест буде зараховуватись саме попередня реєстрація на ЗНО. Її було продовжено і вона триває до 9 квітня. Міністерство надало роз’яснення, як зареєструватись.

Через бойові дії та запровадження воєнного стану цього року змінено механізм вступу до вишів. Верховна Рада підтримала відповідний законопроєкт про одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів.

Міністр освіти повідомив, що наразі міністерство розробляє Порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році, в якому буде докладно описано вступний процес. Розробка механізму складання іспиту також на фінальній стадії.

Абітурієнтам та їхнім батькам важливо знати, як зареєструватись для проходження вступних випробувань.

«Для подальшого проведення іспитів буде використовуватися інформація про осіб, які зареєструвалися для проходження ЗНО. Зазначу, що реєстрація учасників вступних випробувань триватиме до 9 квітня 2022 року на сайті УЦОЯО», — повідомив Сергій Шкарлет.

«Для організації іспитувань потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників випробувань. Таку інформацію ми отримуємо з бази реєстраційних даних потенційних учасників ЗНО», — ідеться на сайті МОН

Тож, якщо ви вже зареєструвалися для участі у ЗНО (створили реєстраційну картку та віддали її керівнику закладу освіти або надіслали до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти), ви зареєстровані для участі у вступних випробуваннях.

Якщо ви плануєте цьогоріч вступати до закладів вищої освіти в Україні, проте ще не зареєструвалися для участі в ЗНО, ознайомтеся, будь ласка, з алгоритмом дій за посиланням. До 9 квітня 2022 року вам необхідно буде створити реєстраційну картку.

Під час брифінгу в «Медіа Центр Україна» Сергій Шкарлет розповів пор попередні напрацювання щодо вступу, де зокрема згадав, що у деяких випадках потрібний буде мультипредметний тест. Він складатиметься з 60 завдань із трьох предметів (планується по 20 завдань з української мови, математики та історії України), на виконання якого буде відводитись 80 хвилин. Також при вступі передбачається написання мотиваційного листа. Втім, міністр наголосив, що це робочий варіант, поки не остаточний.

Поділитися цією статтею