Які терміни вступної кампанії? Як подати заяву онлайн? Які особливості? На початку вступної кампанії МОН запустило на своєму YouTube-каналі серію відео, де відповідають на найпоширеніші питання, які турбують майбутніх студентів та їхніх батьків. Перший ролик  про вступні іспити і творчі конкурси. 

Не пізніше ніж 24 липня в усіх закладах вищої освіти має розпочатися реєстрація на вступні іспити та творчі конкурси. У ролику експерти МОН розповідають про те, хто, як і коли має складати вступні іспити чи брати участь у творчих конкурсах.

Наприклад, для вступників на бюджет творчі конкурси та вступні іспити проводитимуться в кілька потоків. Це зробили для того, щоб абітурієнти мали більше можливостей для вступу до різних вишів у разі збігу дат проведення цих випробувань.

Загалом вступні іспити і творчі конкурси відбуватимуться для вступників на місця державного замовлення з 1 до 12 серпня, на контракт  з 1 до 22 серпня.

Також особливості цьогорічної вступної кампанії пояснюють в інфографіці. Матеріали продовжать оновлювати.

Детально те, як подати електронні заяви про вступ, визначає cпеціальний порядок.

Також із 30 червня в МОН запрацював консультаційний центр, послугами якого можуть користуватися цьогорічні вступники та їхні батьки. 

Читайте також: Хто отримає пільги під час вступу 2020?

Як вступатимуть випускники у 2020 році: відео

Фото: https://depositphotos.com/

Поділитися цією статтею