Вже з 1 серпня в Україні розпочнеться вступна кампанія до закладів вищої освіти. Абітурієнти зможуть зареєструвати електронний кабінет, подати заяву та документи для вступу. Для вступників на основі співбесіди та іспитів все закінчиться 16 серпня, а для тих, хто подає документи на основі ЗНО або творчих конкурсів  22 серпня.

В абітурієнтів залишилося зовсім небагато часу, щоб остаточно визначитися з університетом та спеціальністю. Тому видання «Слово і діло» опублікувало пояснення, скільки коштує рік навчання на бакалавра (денне навчання) в 15 найпопулярніших вишах Києва.

Найдорожче в Києві навчатися в університеті імені Тараса Шевченка та Києво-Могилянській академії. А найбільше грошей треба буде заплатити студентам гуманітарних спеціальностей.

Київський політехнічний інститут

У щорічному рейтингу вишів «Топ-200 Україна» за 2020 рік перше місце посів Київський політехнічний інститут. Відомо, що там найдорожчі теж гуманітарні спеціальності  рік навчання може коштувати до 41,8 тис. грн.

Так, навчання за фахом «Журналістика» коштує 36 тис. грн на рік, «Менеджмент»  32,7 тис. А вартість навчання на юридичних спеціальностях становить до 34,2 тис. грн, на економічних  32,7 тис., технічних  33,3 тис. Найдешевші в Київському політеху медичні спеціальності  до 25,9 тис. грн за рік.

Національний університет імені Тараса Шевченка

Друге місці в рейтингу посів Національний університет імені Тараса Шевченка. І там вища освіта — одна з найдорожчих. Один рік навчання на гуманітарній спеціальності може обійтися до 59,6 тис. грн (зокрема, на філологічному факультеті).

Економічні спеціальності можуть коштувати до 57,4 тис. грн за рік, юридичні  до 55,4 тис. грн, технічні  до 36,7 тис. грн, а медичні  до 41 тис. грн.

Києво-Могилянська академія

Могилянка теж виявилася дуже дорогою. Там за рік навчання на юридичній спеціальності треба буде заплатити до 55 тис. грн, на технічній  до 50 тис., на гуманітарній  до 45 тис., на економічній  до 37,5 тис.

Національний університет харчових технологій

У цьому університеті рік навчання на гуманітарній спеціальності коштує майже 25 тис. грн, на технічній  21 тис. грн, а на економічній  до 22 тис.

Київський національний університет технологій та дизайну

В університеті технологій та дизайну в Києві ціни дещо нижчі. До прикладу, за рік навчання на юридичній спеціальності треба буде заплатити до 18 тис. грн, на технічній  так само, на гуманітарній  до 22 тис., на економічній  до 16 тис., а на медичній  19 тис. грн.

Скільки коштує навчання за рік у ТОП-15 вишах Києва: інфографіка

Інфографіка «Слово і Діло»

Зазначимо, що через коронавірус особлива увага зараз прикута до медиків і медичної системи. Тож медичні спеціальності в профільному університеті імені Богомольця коштують 38 тис. грн (спеціальність «Медицина»), а весь цей курс коштує 229 тис. грн. А педіатрія в університеті коштує 29 тис. грн за рік навчання, а курс  177 тис. грн.


Поділитися цією статтею