28 грудня 2018 року набули остаточного затвердження нові умови прийому до закладів вищої освіти. Про це повідомляє МОН.

За новими правилами:

  • Для вступу на бакалавра (або на магістра медичного, фармацевтичного чи ветеринарного спрямування) прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов, з яких зараховуватимуть лише сертифікати 2018 та 2019 років. Вступник може подати сертифікати в будь-якій зручній йому комбінації.
  • Творчі конкурси для вступу на бюджет проходитимуть з 1 до 10 липня, ще до початку прийому заяв на вступ. Для контрактників передбачено другу сесію творчих конкурсів з 11 до 22 липня.
  • Також варто звернути увагу на зміни переліку та пріоритетності конкурсних предметів для деяких спеціальностей.
  • Під час вступу на бюджет передбачено максимум 7 заяв на 4 спеціальності. На контракт кількість заяв не обмежується.
  • З 2019 року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників у медичні та педагогічні виші, що готові після закінчення навчання працювати в сільській місцевості (спеціальності галузей 01 «Освіта/Педагогіка» та 22 «Охорона здоров’я»). Такі студенти мають укласти угоду про відпрацювання не менш як три роки в селі або селищі міського типу.
  • Для вступу на спеціальності «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародне право», «Фармація, промислова фармація» встановлюється мінімальний конкурсний бал для подання заяви — 130.
  • У 2019 році відбудеться також розширення пільг для учасників бойових дій — вони будуть поширені на всіх вступників цієї категорії, а не лише на учасників бойових дій АТО/ООС, як було раніше.

Дати проведення вступної кампанії в 2019 році:

1 липня — початок реєстрації електронних кабінетів та завантаження до них документів;

10 липня — 22 липня о 18:00 — прийом заяв і документів для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО;

10 липня — 16 липня о 18:00 — прийом заяв і документів для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

Для вступу на магістратуру:

13 травня — 3 червня о 18:00 — реєстрація на єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

2 липня — проведення ЄВІ.

4 липня — проведення ЄФВВ.

10 липня — 23 липня — прийняття заяв і документів для вступників на магістратуру, які складають ЄВІ та ЄФВВ.

Поділитися цією статтею