Освіторія дізналася — вузи у яких регіонах обирають вступники із у найвищими конкурсними балами, куди на даний момент подали найбільше заяв і де найчастіше мріють про бюджетне навчання. Для цього ми проаналізувавши поточні дані Єдиної держбази електронної освіти.

Середній конкурсний бал у вступників на бакалаврат до львівських вишів наразі найвищий — 161. На другому місці чернівецькі заклади, у абітурієнтів яких в середньому на один бал менше. Напружена конкуренція також у Києві — тут середній бал 157.

Щодо кількості заяв лідирують київські, харківські та львівські виші.

Найчастіше чекають на бюджетне навчання у вузах Києва, Харківщини та Львівщини.

Найпопулярнішими вишами серед вступників-бакалаврів надалі є  Київський університет ім. Шевченка (понад 30 тис заяв) Львівський університет ім. Франка (28 тис) та «Київський політех» (26 тис). Ці ж виші входять у трійку лідерів за кількістю поданих заяв на бюджет.

Найвищий рівень середнього конкурсного балу в абітурієнтів, які подали заяви в «Український католицький університет» (184), Львівську музичну академію (177) та «Києво-Могилянку» (173).

Як бачимо, чим менше заяв, тим легше середньому конкурсному балу залишитися високим. Кардинально може відрізнятися ситуація за окремими спеціальностями. Звернутаємо увагу, що йдеться про вступ на бакалавра на базі повної загальної середньої освіти. Аналізували дані системи ЄДБЕО станом на 18 липня.

Нагадуємо, реєстрація заяв почалася 10 липня і триватиме до 22-го. 26 липня вступники вже будуть знати, чи отримали бюджетне місце, до 31 липня вони повинні будуть принести оригінали документів до вишів для зарахування, яке офіційно відбудеться 1 серпня. З цього ж дня почнуть оприлюдювати списки на контракт. Зараховувати на контракт можуть аж до 30 вересня.

Поділитися цією статтею