Радіодиктант національної єдності традиційно (у 17-й раз) відбудеться у День української писемності та мови – 9 листопада. Цьогоріч він розпочнеться о 12:00 на Першому каналі Українського радіо (долучитися онлайн можна за посиланням). Текст читатиме доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко. Девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

У червоному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка до написання радіодиктанту приєднаються митці, культурні діячі, студенти, учні київських шкіл. Планується понад 150 учасників. Долучитися до радіодиктанту можуть усі охочі. А деякі школи навіть ввели цей конкурс до переліку постійних заходів, адже це непогане тренування для учнів.

Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Важлива умова – перевірятимуть лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: 01001, Київ-1, Хрещатик, 26.

Поділитися цією статтею