Подальша діджиталізація є серед інших пріоритетних напрямів діяльності Міністерства освіти і науки України в поточному році, розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час діалогової платформи «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії», повідомляється на сайті МОН.

Діалогова платформа «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії» відбулася 18 березня за участю міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, директорів обласних департаментів (управлінь) освіти і науки, ректорів ЗВО, представників Національної академії педагогічних наук і міжнародних партнерів: Британської Ради в Україні, Cambridge University Press та інших.

Сергій Шкарлет акцентував на тому, що продовження діджиталізації освітнього процесу в умовах COVID-19 є пріоритетним цього року, та нагадав, що МОН спільно з Мінцифри, УІРО та ГС «Освіторія» розробило та презентувало 11 грудня 2020 року національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн» для змішаного та дистанційного навчання учнів 5–11-х класів, якою наразі користуються 140 тисяч осіб.

Під час заходу міністр освіти і науки назвав цілі у сфері діджиталізації на 2021 та наступні роки:

  • затвердити Концепцію цифрової трансформації освіти і науки України;
  • продовжити розвиток платформи «Всеукраїнська школа онлайн»;
  • реалізувати вступ до закладів вищої освіти на порталі «Дія» та онлайн-механізм із відстеження та моніторингу працевлаштування випускників українських ЗВО.

Також міністр розповів, що школи під’єднуються до системи АІКОМ — державних безкоштовних електронних щоденників та журналів. Функціонує система автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів (портал, мобільний застосунок АС «ІРЦ»): зареєстровано понад 150 тисяч заяв.

Поділитися цією статтею