Міністерство освіти і науки презентувало напрацювання за 2020 рік на засіданні Кабінету Міністрів України, присвяченому року роботи Уряду, повідомляє Урядовий портал.

Серед головних досягнень МОН відзначило те, що 2020 року створено телеуроки в межах проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

«Найважливішим досягненням у 2020 році було те, що ми змогли достойно напрацювати алгоритм роботи на період дистанційного навчання. Спільними зусиллями батьків, вчителів, здобувачів освіти та громад ми впоралися з викликами, спричиненими COVID-19», — наголосив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зокрема, навесні 2020 року створено телеуроки в межах проєкту «Всеукраїнська школа онлайн». У грудні МОН спільно з Мінцифри, УІРО та ГС «Освіторія» розробили і презентували національну онлайн-платформу «Всеукраїнська школа онлайн» для 5–11-х класів, ідеться у звіті.

Також до важливих здобутків Міністерства освіти зараховують затвердження Державного стандарту базової середньої освіти, на основі якого розроблено Типову освітню програму та розпочато розроблення модельних навчальних програм.

Окрім того, у Міносвіти зазначають, що для розвитку в учнів логічного і математичного мислення, наукового розуміння природи і сучасних технологій Кабінетом Міністрів було схвалено Концепцію розвитку STEM-освіти, реалізація якої передбачена до 2027 року.

У межах реформи децентралізації та відповідно до законів «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» важливим напрямом є формування в освітній мережі опорних закладів освіти, яких наразі 1033, та їхніх 1540 філій. В опорних закладах та їхніх філіях навчаються понад 470 тисяч здобувачів освіти.

Ще одним досягненням у Міністерстві освіти назвали розширення доступу вступників з тимчасово окупованих територій до українських закладів вищої освіти.

Поділитися цією статтею