Тепер володіння англійською мовою стане обов’язковим для певних держслужбовців, а також працівників екстреної допомоги та низки інших сфер.

Про підтримку такого законопроєкту у ВР повідомив на своїх ресурсах народний депутат Олексій Гончаренко.

Йдеться про законопроєкт про статус англійської мови № 9432. Депутат зазначив, що це лише перше читання. Законопроєкт розглядатимуть ще в другому читанні, а потім він піде на підпис Президенту.

«Важливе рішення, яке стане драйвером для економічного зростання, розвитку інновацій та пришвидшить інтеграцію України до ЄС. Маємо чіткий план дій, візію та підтримку від Президента», — прокоментував рішення ВР віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Раніше в Україні вже запустили національну програму Future Perfect, спрямовану на популяризацію англійської мови та забезпечення доступності її вивчення для всіх громадян, незалежно від віку чи місця проживання. Наразі у Future Perfect вже надали доступ до двох безкоштовних інструментів для покращення знань англійської мови. Онлайн-платформа Promova стане корисною для всіх громадян, які прагнуть вивчити англійську, тоді як Empower призначено для вчителів і студентів, які мають намір покращити свої навички.

Крім того, у рамках ініціативи Future Perfect передбачено запровадження численних заходів для підтримки громадян:

  • запуск електронної підтримки (єПідтримка) для учасників курсів англійської мови;
  • вивчення англійської мови в дитячих садках;
  • викладання англійської мови нейтів-спікерами в українських школах;
  • забезпечення вчителів можливістю безкоштовного навчання, стажування та участі в навчальних курсах.
Поділитися цією статтею