За даними ЮНЕСКО близько 300 млн учнів по всьому світу не ходять до школи через коронавірус. Понад 20 держав оголосили про закриття шкіл. 

Та сучасним проблемам — сучасні рішення! Соцмережі в хороших руках допомагають ділитися актуальною інформацією про коронавірус і тамувати паніку.

Так, італійська бабуся підкорила Facebook своїм щирим відео про коронавірус, толерантність та смак до життя.

А TikTok використовують не тільки для сумнівних челенджів та веселих відео. Нині в соціальній мережі з’явився офіційний акаунт Всесвітньої організації охорони здоров’я. Його створили для того, щоб ділитися вірусними відео. Точніше, коронавірусними!

«Ми приєдналися до TikTok, щоб забезпечувати вас надійними і своєчасними порадами про здоров’я», — написали представники організації та вже виклали кілька освітніх відеороликів. Перший присвячений запобіжним заходам, які можна використати для захисту від коронавірусу, другий — правилам використання медичних масок, третій — проблемам слуху.

@who

When & how should masks be worn in order to protect against the new ##coronavirus ?

♬ original sound - who

Експерти організації рекомендують регулярно протирати руки спиртовим дезинфікуючим засобом, мити руки водою і милом, при кашлянні та чханні прикривати обличчя зігнутою рукою або хустинкою, уникати контакту з людьми, у яких кашель і жар, а в разі виявлення таких симптомів у себе відразу ж звернутися до лікаря.

Ролики про коронавірус набрали вже майже 50 млн переглядів. У ВООЗ переконані, що TikTok, який вважають найпопулярнішою соцмережею серед молоді, допоможе донести коректні дані про новий вірус до максимальної кількості людей.

«Інформаційна епідемія впливає на безліч людей усіх вікових груп. Нам потрібно зробити інформацію доступною, щоб донести її до всього населення. Так, ми вибрали TikTok як платформу для взаємодії з молодою аудиторією, але ми використовуємо й інші соціальні мережі, щоб донести інформацію до людей інших вікових груп», — прокоментував представник ВООЗ Тарік Ясаревіч.

Читайте також: Усе, що ви хотіли знати про TikTok і чим займаються там ваші діти

Поділитися цією статтею
Автор: