Це спільна ініціатива «Укрзалізниці» з платформою «Меморіал: вбиті росією» до Дня пам’яті захисників України

Звучатимуть поезії

  • Максима «Далі» Кривцова,
  • Юрія Руфа,
  • Гліба Бабіча,
  • Артема Довгополого,
  • Олександра Гошилика
  • Іллі Чернілевського

щогодини на вокзалах Києва, Харкова, Дніпра, Одеси протягом усього дня. Вірші озвучили військові, поети та культурні діячки: Павло Вишебаба, Тетяна Власова, Марина Круть, Соня Сотник, Микола Сєрга, Сергій Харчук, Соломія Вітвіцька та Ілля Ярема.
\n«Приходьте. Слухайте. Вшановуйте памʼять всіх полеглих українських захисників — разом з нами та всією країною», — додали в Укрзалізниці.

Коли мене запитають,

що таке війна

Я без роздуму відповім:

імена

Чорне море соняхів

прийми мене

Я втомився чекати

Один…

         Два…

                   Три…

                             Чотири…

…Тридцять…

                                             Максим Кривцов – військовий, поет та фотограф, загинув 7 січня 2024 року. За місяць до загибелі він випустив свою першу поетичну збірку “Вірші з бійниці”, і вона одразу потрапила до списку найкращих книжок року від українського PEN. 

29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України. І ми щоразу маємо нагадувати собі: за свободу і незалежність нашої країни сплачено десятками, сотнями тисяч життів. Ще гіркішим є незнання, скільки ще цвіту нації втратимо зараз і в майбутньому, виборюючи право на свободу і незалежність. Вчитель громадянської освіти Микола Попадюк разом із шеф-редакторкою платформою «Меморіал: вбиті росією» Настею Абрамець розробили детальний план уроку вшанування пам’яті захисників і захисниць України. Ви можете взяти його за основу для першого уроку 2024-2025 навчального року «Перемагає той, хто пам’ятає».

Поділитися цією статтею