Три благодійні освітні проекти від громадської спілки «Освіторія» стали переможцями категорії «Суспільство» премії Partnership for Sustainability Award 2018, вручення якої відбулося 6 грудня.

Перемогу здобули проекти iLearn, Програма розвитку соціально незахищеної молоді та Програма «Перша професія».

Детальніше про ініціативи:


iLearn — гейміфікована платформа з безкоштовними онлайн-курсами, тестами і вебінарами з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Мета проекту — дати доступ до якісної освіти кожному учневі, незалежно від місця проживання, соціального чи матеріального статусу. За період існування платформи нею скористалися понад 10 тисяч учнів, у тому числі абітурієнти на тимчасово непідконтрольних територіях.

Ключові партнери: Кока-Кола Беверіджиз Україна та студія онлайн-освіти EdEra.


Програма розвитку соціально незахищеної молоді — це комплексна програма підтримки дітей з інтернатів, яку реалізує громадська спілка «Освіторія» і компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна». Проект допомагає випускникам українських інтернатів повірити в себе, визначитися з майбутньою професією і якісно підготуватися до складання ЗНО та вступу до вищих навчальних закладів на бюджетну форму навчання. Програма працює в 9 областях України і щорічно охоплює понад 1000 учнів з інтернатів.

Організатори: Освіторія і Кока-Кола Беверіджиз Україна; партнер проекту — Благодійний фонд «Коло».


Програма «Перша професія» — це мережа професійних освітніх студій, які «Освіторія» відкриває для вихованців інтернатів. Сьогодні програма «Перша професія» налічує 21 професійну студію, де понад 300 учнів інтернатів отримують навички для здобуття своєї першої професії за напрямками:

  • Крій та шиття,
  • Пошиття і ремонт взуття,
  • Столярне ремесло,
  • Перукарське мистецтво,
  • В’язання,
  • Кулінарія,
  • Візаж.

Ключові партнери: IWCK, Winner, Клуб Добродіїв, ADV coupon, Кока-Кола Беверіджиз, Всі свої, w8less, Artview.


Коментар від керівника напрямку надання доступу до якісної освіти ГС «Освіторія» Анни Сидорук:

«Ми надзвичайно щасливі отримати аж три найпрестижніші нагороди в соціальній сфері від Програми Розвитку ООН! Наш секрет простий — любов до своєї справи, командність та синергія з найкращими партнерами. Тільки разом ми зможемо зробити якісну освіту доступною кожному, незалежно від місця проживання, соціального чи матеріального статусу».


Ініціатором впровадження конкурсу Partnership for Sustainability Award 2018 є Глобальний договір ООН в Україні, офіційний представник міжнародної мережі UN Global Compact. Це ініціатива, що об’єднує ООН та компанії в усьому світі заради спільного досягнення Цілей Сталого Розвитку.

Нагородження відбувалося в чотирьох категоріях: Суспільство, Планета, Мир та Економічний розвиток.

Поділитися цією статтею