Міністерство освіти і науки України спільно із фінським проєктом «Навчаємось разом» проводять кампанію «Подякуй вчителю». У рамках кампанії зняли ролик, де відомі люди дякують своїм учителям, повідомляється на сторінці МОН.

Мета кампанії — нагадати українцям про важливу роль, яку вчителі відіграють у подальшому розвитку учнів, навіть у дорослому житті. Організатори пропонують приєднатися до героїв відеоролика, опублікованого на сторінці МОН у YouTube, та висловити вдячність своїм улюбленим педагогам, яким українці завдячують своїми успіхами. Такі дописи можна розмістити у Facebook під хештегом #ПодякуйВчителю.

До участі в кампанії було залучено представників різних професійних сфер: заступника міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького, телеведучу Наталію Мосейчук, дослідницю Антарктиди Марію Павловську, дитячу письменницю Таню Стус і президента Федерації стронгмену України Сергія Конюшка. У відеоролику вони згадали про вчителів, які зіграли значущу роль в їхньому особистому та професійному становленні, і висловили їм слова подяки.

Кампанія «Подякуй вчителю» є завершальним етапом національного проєкту «Класний вчитель», який реалізується за ініціативи Міністерства освіти і науки України та фінського проєкту підтримки реформи української школи «Навчаємось разом». Проєкт фінансується ЄС і Міністерством закордонних справ Фінляндії.

У межах проєкту створено:

  • онлайн-опитування для батьків учнів та вчителів, за результатами якого було отримано портрет ідеального вчителя, як його бачать батьки та самі вчителі;
  • спецпроєкт з онлайн-виданням «Українська правда.Життя» про сучасні формати освіти та важливі компетентності педагогів, які вони мають застосовувати на практиці в Новій українській школі;
  • соціальний відеоролик, а також білборди з реальними українськими вчителями.
Поділитися цією статтею