Чи обов’язково в сучасному світі бути освіченим спеціалістом, закінчити університет та отримати державний диплом? Отримати знання тепер можна й онлайн. Підготували добірку різноманітних онлайн-ресурсів, які будуть корисними для самоосвіти.

Це працює не для всіх професій та потрібна неабияка самодисципліна, але можна вивчити нову іноземну мову, основи дизайну, стати тестувальником чи, наприклад, освоїти базові знання з журналістики, пише 24 канал.


iLearn

Це інноваційна платформа громадської спілки «Освіторія» з навчальними онлайн-курсами, тестами та вебінарами для всіх, хто бажає навчатися та успішно скласти ЗНО. Можна створити свого супергероя, заробляти «ВчиБакси» та отримувати призи. Завдяки iLearn українці без дорогих репетиторів складають ЗНО на рекордні бали та вступають на безкоштовне навчання в омріяні виші.

Прометеус

Прометеус  це онлайн-курси від викладачів провідних українських вишів. Там є абсолютно різні напрямки: бізнес-англійська, фінансовий менеджмент, історія, культурологія, філософія, підготовка до ЗНО, основи програмування тощо.

Languages

Це чудовий сайт для вивчення іноземної мови. Зокрема, тут можна вивчати 50 різних мов. Тож незалежно від того, якою є ваша рідна мова, ви зможете освоїти ще десятки мов безкоштовно.

ВебПромоЕксперт

На цьому ресурсі є безліч відеолекцій, які сподобаються всім працівникам інформаційної сфери. Адже вони часто працюють віддалено і для підвищення кваліфікації там є курси із журналістики, реклами, піару тощо.

EngVid

Це черговий ресурс для вивчення мови, зокрема англійської. Тут є лекції від різних викладачів, що спрямовані як на базовий рівень знань, так і на тих, хто вже володіє англійською мовою на певному рівні.

Рhotoshopsecrets

Це ідеальний ресурс для тих, хто мріє навчитися користуватися фотошопом для себе або своєї роботи. Ці курси допоможуть вам оволодіти програмою, навіть якщо ви новачок у цій сфері. Із часом ви навчитеся обробляти фото як професіонал.

Сoursera

Це теж дуже популярний сайт, який має курси з безлічі спеціальностей різними мовами. Окрім того, вони викладаються провідними американськими вишами. А ще, у разі вдалого складання тесту після закінчення курсу ви отримаєте затверджений сертифікат. Тож тут можна безкоштовно та не виходячи з дому отримати освіту в престижному американському навчальному закладі.

ВУМ

На цьому сайті є безліч безкоштовних онлайн-курсів українською мовою. І там не лише різні лекції з певних спеціальностей, а й корисні матеріали та поради. До прикладу, як навчитися правильно розподіляти сімейний бюджет чи контролювати виконання роботи ЖКХ чи міськрадою тощо.

ED ERA

Це якісні онлайн-курси українською мовою. Ресурс має безліч лекцій з різних тем, зокрема: українська мова та література, 3D-моделювання, вивчення основ прав людини тощо. Усі курси на ED ERA безкоштовні, а створили їх молоді спеціалісти з різних галузей.

DOU

Цей сайт допоможе тим, хто хоче навчитись основ програмування чи стати вебдизайнером. Ресурс містить не тільки світові та вітчизняні новини IT-сфери, а й безліч чудових тематичних курсів.

Поділитися цією статтею
Автор: