Велосипедом до школи: запрошують взяти участь у конкурсі й виграти велопризи

Школи запрошують взяти участь у національній кампанії «Велосипедом до школи». Школи-переможниці отримають, зокрема, велоуроки з безпеки руху, сучасні велопаркінги та велосипеди.

«Ми шукаємо проактивні громади та школи, які хочуть покращити безпеку пересування найвразливіших учасників дорожнього руху — дітей і підлітків. В Україні вкрай низька культура велосипедної їзди, бо дітей цього не вчать. Важливо, аби діти змалечку розуміли, що велосипед — це не іграшка, а транспорт, а вони на велосипедах — повноцінні учасники дорожнього руху. Діти вчать інших дітей і дорослих. Це ланцюжкова реакція, яку ми хочемо запустити кампанією «Велосипедом до школи». В українських містах з кожним роком з’являється все більше велоінфраструктури, тому ми маємо підготуватись і навчитись безпечно їздити велосипедом», — пояснила Аліна Кундіч, координаторка кампанії «Велосипедом до школи».

Що отримають відібрані під час конкурсу школи — учасниці кампанії «Велосипедом до школи»:

  • сучасні велопарковки критого типу для довгострокового зберігання велотранспорту на 40 паркомісць;
  • набір велоінструментів;
  • два навчальні велосипеди із шоломами;
  • допомогу в облаштуванні навчального майданчика (методична допомога — гайдлайн);
  • навчання і сертифікація веломенторів, методичні матеріали та менторська підтримка для двох вчителів;
  • участь у Bike Mentors Camp для перших 150 веломенторів і долучення до мережі веломенторів представників школи;
  • проведення велофестивалю на базі школи;
  • інформаційну підтримку в межах національної кампанії «Велосипедом до школи».

Заявки на участь у конкурсі українські школи будь-якої форми власності можуть подавати до 23:59 24 грудня 2021 року. У результаті конкурсу буде відібрано 15 шкіл, які візьмуть участь у кампанії «Велосипедом до школи» та дослідженні мобільності учнів. До участі в конкурсі допускаються загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів України, які надали правильно заповнений і повний пакет документів.

Детальніше про умови конкурсу дивіться в Положенні про проведення конкурсу на участь у кампанії «Велосипедом до школи».

Національна кампанія «Велосипедом до школи» проходить у межах проєкту «Впровадження освіти з безпеки руху на велосипеді в українських школах. Сприяння сталій мобільності та покращенню безпеки дорожнього руху для дітей та молоді в Україні», який впроваджує U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») у партнерстві з ChildFund Deutschland за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Поділитися цією статтею