Вчителям дозволять викладати на уроці без маски на обличчі, натомість головний держсанітарний лікар Віктор Ляшко пропонує педагогам одягати прозорий захисний щиток у помаранчевих зонах. Також відповідно до рекомендації ВООЗ вирішать, чи потрібно тестувати учнів та вчителів.

Щиток дасть змогу вчителю передавати емоції і при цьому захистить його від небезпеки зараження. У зелених зонах маски та захисні екрани під час уроків не передбачені, але на територію школи заходити потрібно і учням, і вчителям у засобах захисту.

МОЗ вирішило змінити норму про маски для вчителів після додаткових дискусій з освітянами. Про це Віктор Ляшко повідомив сьогодні під час Всеукраїнської серпневої конференції від МОН.

Також він заявив, що тимчасові рекомендації, які нині затверджені, ще будуть змінюватися. Наступного тижня планують глобальну конференцію Всесвітньої організації охорони здоров’я і ЮНІСЕФ, де будуть розглядати питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії. Зокрема, чи потрібно тестувати учнів і вчителів.

За її результатами вирішать, чи оновлювати вітчизняні рекомендації. Наразі в Україні в обов’язковому порядку вчителів не тестують, натомість температурний скринінг рекомендують проводити тільки педагогам і не допускати до роботи, якщо температура буде вищою за 37,2.

Нагадаємо, діти з 1 вересня підуть до школи в усіх зонах, крім червоних. Які населені пункти потраплять у червоні зони, буде відомо в кінці серпня. Наразі встановили розподіл з 17 серпня і на найближчі 14 днів. 

Інфографіка: 24tv.ua

Ілюстрація: https://www.freepik.com

Поділитися цією статтею