Співзасновниця Центру Інноваційної Освіти «Про.Світ» Юлія Бараннікова проводить дослідження на тему «Trust and Mindfulness as a Means for Teachers’ Professional Development» («Довіра та уважність як інструменти для професійного розвитку вчителя») та пропонує освітянам долучитися до опитування в рамках цієї роботи.

Дослідження спрямоване на вивчення сприйняття вчителями довіри та взаємодії з колегами, директором, батьками та учнями в українських державних школах за допомогою опитування щодо ставлення вчителів до різних ситуацій та процесів, які відбуваються між вчителями, вчителями та батьками, вчителями та учнями, вчителями та директором. Дослідження прагне краще зрозуміти відносини вчителя з колегами, керівником, учнями та батьками.

Робота ґрунтується на підході освітянина Вейна Хоя (Wayne Hoy), який пройшов шлях від вчителя математики до викладача та дослідника університетів США. Його дослідження стосувалося уважності в школі (mindfulness). Вейн Хой та його команда залучили 75 державних шкіл 11 країн світу, щоб визначити, наскільки довіра та уважність в освітньому процесі важливі в навчанні.

Опитування можна пройти за посиланням до 20 березня 2018 року. Воно може зайняти близько 10-15 хвилин. З усіх питань можна звертатися за електронною адресою  ybarannikova@stcloudstate.edu.

Результати дослідження будуть доступні в травні 2018 року.

Поділитися цією статтею