Курс для вчителів середньої школи пропонує сучасний погляд на класичні твори. Лекції під загальною темою «Класика літератури: знати більше» пройдуть в Мистецькому арсеналі 28 жовтня — 1 листопада. Не вчителі зможуть пізніше дізнатися про нестандартний підхід з відеозаписів, які опублікують в Youtube.

ЛітЛаб та Відділ освітніх програм Мистецького арсеналу пропонують курс, який охопить найкраще від «класичної» класики — античного міфу — до сучасної класики, багатотомника про Гаррі Поттера. Подискутують про видатні тексти й імена світової літератури. Як вплинула на літературу філософія Ніцше і наскільки самі його тексти є літературою? Як мандрують у часі давньогрецькі сюжети та вічний образ шаленця Дон-Кіхота? Як відчути поезію Сергія Єсеніна і Федеріко Гарсія Лорки — і який їхній зв’язок з українським контекстом? Що варто знати про Стендаля і Бальзака? З якою настановою перечитувати Маркеса і Селінджера? Розкажуть викладачі вищої школи та науковці, які справді захоплені цими питаннями.

Слухачі отримають сертифікати про підвищення кваліфікації, і за потреби офіційні запрошення.

Курс безкоштовний (за реєстрацією) і адресований насамперед вчителям літератури, але буде корисним також викладачам інших предметів. Детальніше тут.

Ілюстрація: unsplash.com

Поділитися цією статтею
Автор: