Педагоги тернопільської школи перевтілилися у міфологічних персонажів для благодійної фотосесії. На ідею візуалізувати слов’янську міфологію директорку школи надихнув проєкт Чарівний світ.UA, повідомили вони на своїй сторінці у Facebook.

Авторкою ідеї благодійної фотосесії «Слов’янська міфологія крізь глибину століть» виступила директорка тернопільської школи №28 Лілія Вавринів.

На фотостудію перетворили учительську, на міфічний ліс ― шкільні вазони, на моделей ― вчителів і вчительок школи.

За словами Наталії, саме Чарівний світ.UA надихнув її на перевтілення, а фотопроєкт, у свою чергу, надихнув учнів школи на вивчення українських міфів та легенд.

Вони втілили образи 20 міфологічних персонажів.

«Особливо приємно було побачити Вовкуню у виконанні Наталії Трачук, адже це перше «фізичне» втілення адаптованого нами образу жінки-вовкулаки», — написали організатори проєкту Чарівний світ.UA.

Окрім популяризації української міфології, фотопроєкт має благодійну мету. Всі відвідувачі фотовиставки «Слов’янська міфологія крізь глибину століть», яка відкрилася 13 грудня у Тернопільському драмтеатрі ім. Т. Шевченка, мають змогу пожертвувати кошти на лікування онкохворих дітей.

Ідея проєкту ― Лілія Вавринів.

Фотограф ― Андрій Ревун.

Зачіска та мейкап ― Таміла Демкура.

Одяг ― Оксана Грицай.

Підбір образів ― Ірина Складан.

Чарівний світ.UA — довгостроковий проєкт зі збереження та популяризація української міфології, включення її в національний та глобальний культурний контекст. У 2020 році, за підтримки УКФ, створили візуалізації 20 українських міфічних персонажів і розробили мобільний додаток з доповненою реальністю, який познайомить дітей та їхніх батьків з чарівним світом української міфології. Зараз планують розробку на їх основі настільної гри.

Поділитися цією статтею