Вчителі будуть отримувати зарплату за весь період карантину. На цьому наголосила т.в.о міністра освіти і науки України Любомира Мандзій в онлайн-виступі на офіційній Facebook-сторінці МОН.

«Всі педпрацівники під час карантину мають отримувати середню заробітну плату», — наголосила т.в.о міністра освіти. «Ми направили листи, в яких роз’яснили питання оплати праці вчителів і працівників закладів освіти, а також працівників-сумісників», — додала пані Мандзій.

У коментарях під відео зі стрімом виступу Міністерство виклало лінк на документ, який розтлумачує всі особливості організації навчання під час карантину, у тому числі нарахування заробітних плат вчителям.

«Оплата праці викладачів та інших працівників, які виконуватимуть навчальне навантаження в дистанційному режимі, а також інших викладачів, які не використовуватимуть технології дистанційного навчання під час карантину, здійснюється в розмірі заробітної плати, затвердженої на поточний навчальний рік», — йдеться в документі.

Повністю лист-роз’яснення можна прочитати тут.

Т.в.о міністра освіти зазначила, що Міністерство готове відповісти на всі питання керівників закладів освіти, пов’язані з процедурою нарахування заробітних плат вчителям.

Ілюстрація: Ouch.pics

Поділитися цією статтею