Усупереч поширеній думці, кішки так само, як і інші домашні тварини, встановлюють тісний зв’язок зі своїми власниками. Дослідження показало, що кішки володіють соціально-когнітивними здібностями і подібно до дитини розглядають господарів як своїх батьків і відчувають величезне почуття прихильності.

У кішок є соціальні потреби. Вони можуть бути з іншими тваринами і співпрацювати з ними. Вони також переживають відчуття втрати.

Вони прагнуть до спілкування і створення зв’язку з людьми

Деякі експерти вважають, що кішки навіть вважають нас за інших кішок, тільки більших. Вони сприймають себе частиною сім’ї.

Вони відчувають прихильність до нас 

Ваша кішка шукає близькості з вами. Вона на свій манер намагається брати участь у тому, що ви робите, і з часом виробляє стабільну звичку до спілкування. Таке ставлення до власника характерне не тільки для кошенят, а й для дорослих тварин. Це означає, що кішка бачить у господарі голову сімейства.

Вони можуть відчувати стрес, коли вас немає поруч

Згідно з тестом, якщо господар перебуває в кімнаті з кішкою і залишає її одну в приміщенні всього на 2 хвилини, вона починає відчувати себе більш напруженою і невпевненою. Кішки, що зазнавали стресу, частіше тікали і ховалися. Їхній рівень напруги знижувався, тільки-но господар повертався в кімнату.

Ви — їхня зона комфорту

Кішки здатні розрізняти ступінь безпеки щодо людей. Згідно з дослідженням, більшість кішок моментально відчуває себе в зоні комфорту, опинившись поруч з господарями. Кішки вибирають своїх власників як основне джерело безпеки — за аналогією з тим, що можна спостерігати в батьківсько-дитячих стосунках.

Вони по-справжньому про вас піклуються

Хоча це не так очевидно, але ваша кішка дійсно піклується про вас. У неї є кілька способів висловити свою любов. Наприклад: муркотіти, мружитися, буцати головою, показувати живіт і навіть вилизувати вас. Коли кішки умивають своїх господарів, вони відчувають себе дуже розслабленими і хочуть показати, що беззастережно довіряють вам.

Отже, кішки бачать у господарях своїх батьків. А чи ставляться маленькі та дорослі господарі до своєї кішки як до дитини?

Поділитися цією статтею
Автор: