Діти, яким ранньому дитинстві батьки читали книги та вирішували математичні завдання, успішніше навчаються в школі та досягають більших успіхів у житті, ніж їхні однолітки.

Про це пишуть вчені з університету Бамберга в журналі School Effectiveness and School Improvement. Вони спостерігали за життям 200 дітей в Німеччині протягом 10 років.

Зокрема, результати дослідження показали, що під час читання книг, діти набувають мовні навички, які покращують і математичні здібності.

Вчені провели серію тестів серед дітей у віці від трьох до п’яти років, оцінюючи те, наскільки добре ті вміли говорити, а також справлятися з різними логічними задачами.

Крім цього, експерти попросили батьків розповісти про те, як вони займаються з дітьми, чи читають вони їм книги та на яку тему.

Коли всім дітям виповнилося по 12-13 років, вчені провели повторні тести і підвели підсумки експерименту, порівнявши статистику.

Експеримент показав, що сила дії книг була приблизно однаковою незалежно від рівня достатку, соціального стану, статі дитини, типу сім’ї та інших факторів.

Ілюстрація: unsplash.com

Поділитися цією статтею