У серпні Міністерство у справах ветеранів України спільно з ІТ-компанією EPAM Україна запуcкають освітні ініціативи для ветеранів та членів їхніх родин. Навчання відбуватиметься в центрах ветеранського розвитку, які за сприяння міністерства створено в Дніпрі, Вінниці та Львові на базах провідних вишів.

Участь у навчальних програмах безкоштовна та має на меті ознайомити українських ветеранів та членів їхніх сімей з кар’єрними можливостями в ІТ, а також опанувати одну із сучасних професій — у межах переходу від військової служби до цивільного життя.

«Велика кількість наших Захисників і Захисниць масово повертатимуться додому після перемоги, і ми маємо забезпечити їм можливість безпроблемно адаптуватися до мирного життя. Належна освіта або перекваліфікація відповідно до сучасних вимог — один з важливих інструментів успіху для них. Саме для цього ми відкрили чотири Центри ветеранського розвитку на базі потужних вишів. Вони стануть платформою для цивільної освіти ветеранів та членів їхніх родин. Дякую компанії EPAM Ukraine за активну співпрацю в освітньому проєкті. Впевнена, що ваші фахівці створять професійне середовище для залучення й подальшої самореалізації українських Воїнів в ІТ-галузі. Разом працюємо заради перемоги», — наголосила пані міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

«Ця освітня ініціатива є частиною комплексної програми EPAM у роботі з ветеранами. Ми раді бути корисними і готові до співпраці з різними профільними організаціями, а найголовніше — із самими ветеранами. Об’єднання зусиль держави, бізнесу, спільнот дозволить створити сприятливе середовище для професійного розвитку та реінтеграції наших захисників», — прокоментувала старт проєкту директорка з розвитку талантів EPAM Ukraine Наталя Колядко.

Для новачків ІТ-експерти EPAM проведуть серію ознайомчих офлайн-зустрічей, які допоможуть відповісти на питання про те, які є професії та можливості для розвитку в ІТ, як влаштована галузь, із чого варто почати перехід тощо. Заходи відбудуться в Центрах ветеранського розвитку, а у вересні пройдуть в онлайн-форматі. Участь доступна для всіх охочих ветеранів та членів їхніх родин. Тривалість ознайомчої зустрічі — 1,5 години. Отримати детальнішу інформацію та зареєструватися можна за посиланням.

Для охочих опанувати професію інженера хмарних технологій Amazon Web Service (AWS) експерти EPAM пропонують пройти спеціальні різнорівневі програми в онлайн-форматі:

  • AWS Cloud Practitioner Essentials підійде тим, хто вже має загальні технічні знання, володіє рівнем англійської B1 та хоче дізнатися про концепцію, безпеку та архітектуру AWS. Програма триватиме 4 тижні та охоплюватиме 22 години занять з інструктором. Успішне завершення програми передбачає можливість безкоштовного проходження сертифікації AWS Cloud Practitioner. Зареєструватися на програму можна за посиланням.
  • Architecting on AWS — більш поглиблений курс, побудований для архітекторів, інженерів — проєктувальників рішень та розробників, які прагнуть зрозуміти архітектуру AWS. Умовою для вступу є сертифікат AWS Cloud Practitioner та володіння англійською мовою не нижче ніж B1+. Успішне завершення програми гарантує можливість безкоштовного проходження сертифікації AWS Solutions Architect — Associate. Програма триватиме 8 тижнів і охоплюватиме 47 годин занять з інструктором. Дізнатися більше деталей про цей курс можна за посиланням.

На старті навчання учасники AWS Cloud Practioner Essentials та Architecting on AWS зможуть отримати необхідну підтримку з боку досвідчених наставників.

Поділитися цією статтею