В українських школах з’являться вихователі безпеки, обов’язком яких буде сприяти створенню безпечного середовища для дітей, захищати їхні права і законні інтереси, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ.

Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павличенко розповіла, що в Україні цього року зареєстрували майже 3 000 кримінальних правопорушень, вчинених дітьми або за їх участю. Стільки ж злочинів проти самих дітей.

Тому у школах хочуть створити посаду вихователя безпеки. До цього проєкту приєднуються міжнародні партнери UNICEF.

«Ми вже розробляємо тематичний план, за яким будемо навчати вихователів безпеки. Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС», — сказала Павличенко.

За словами представниці МВС, вихователі безпеки будуть постійно перебувати в школах і взаємодіяти з поліцейськими офіцерами, батьками, дітьми та адміністрацією шкіл.

Якщо з’явиться інформація, на яку потрібно реагувати, вихователі безпеки будуть передавати її в поліцію і працювати з оперативниками, щоб створити безпечне середовище в школі.

У невеликих школах, які розташовані поруч, буде лише один вихователь на кілька закладів освіти.

Також з 1 по 10 вересня майже 200 шкільних офіцерів поліції у 37 містах країни проводили інтерактивні навчання для школярів у рамках акції МВС «День знань».

Поділитися цією статтею