SoftServe та ЛНУ ім. І. Франка з вересня розпочинають бакалаврську програму «Квантові комп’ютери та квантове програмування», якої досі не було в Україні, аби розвивати один з найактуальніших технологічних напрямків майбутнього.

Квантові технології — одна з восьми найбільш проривних технологій майбутнього, згідно з дослідженнями Бостонської консалтингової групи. Експерти прогнозують, що ера квантових комп’ютерів розпочнеться за 10 років, проте вже сьогодні цю технологію активно вивчають і досліджують технологічні гіганти IBM, Microsoft, Google, Intel, Alibaba та інші. В Україні квантові технології вивчають у SoftServe.

«Вже зовсім скоро квантові комп’ютери будуть кардинально змінювати світ довкола нас, впливатимуть на цілі індустрії — фінансові сервіси, виробництво нових матеріалів, фармацевтику та логістику. Важливо вже сьогодні розуміти, як ми будемо використовувати цю технологію за 5–10 років. Я дуже тішусь, що ця програма з’явиться у Львівському університеті, адже перші програми з квантового програмування починають з’являтись у всьому світі і тут ми — серед перших», — коментує Микола Максименко, R&D-директор SoftServe.

Програма «Квантові комп’ютери та квантове програмування» передбачає вивчення фізичних, математичних та комп’ютерних предметів, а також англійської мови. В межах програми студенти отримають ґрунтовні теоретичні знання в галузі фізики та астрономії, а також практичні навички програмування на квантових комп’ютерах IBM, Google, Rigetti та ін.

Поділитися цією статтею