Унікальна школа відкриється 20 липня в Харкові. В Україні вперше готуватимуть професійних моделей з інвалідністю для участі в фешн-показах і фотосесіях. 

За словами віце-президента громадської організації «Креавіта» Олени Шингарьової протягом трьох місяців 30 учасників будуть освоювати навички дефіле, фотопозування, візажу й стилістики. Також дізнаються основи дієтології, акторської майстерності та самопрезентації, повідомляє видання ГородХ.


«7 років тому в Харкові пройшов перший інклюзивний показ за участю моделей з інвалідністю. З тих пір зародилася ідея створити ціле модельне агенство. Будемо навчати не лише моделей на візках. Серед наших учнів є й люди з синдромом Дауна, та порушеннями слуху. До кожного буде індивідуальний підхід під час навчання», — розповіла Олена Шингарьова.


Спеціальним гостем відкриття школи інклюзивної модельного агентства стане перша українська професійна модель, переможець конкурсу краси серед дівчат на інвалідних візках «Краса без обмежень 2016» Оксана Кононець.

Нагадаємо, навесні 13-річна українка з синдромом Дауна Марія Гнатик перемогла на міжнародному конкурсі краси в Чехії.

Фото: ГородХ

Поділитися цією статтею