Мільйонер і агропідприємець Андрій Дикун цієї осені відкрив у місті Умань Черкаської області аграрний ліцей за зразком фінського та естонського досвіду організації освітніх закладів. Про це повідомляє ТСН.

Робота в класах тут передбачає обов’язкові групові завдання в командах по 11-12 осіб. На заняттях дозволено користуватися комп’ютерами, планшетами, пошуковими системами, адже заохочується розвиток власної думки, яку важко десь «списати», а не зазубрювання. Також тут немає розкладу дзвінків, щоденників та шкільної форми.

Потребу в такому ліцеї Андрій Дикун пояснює тим, що, збудувавши в скандинавських країнах успішний аграрний бізнес, він зрозумів, що йому не вистачає українських спеціалістів для роботи в агросекторі.

«Ми зрозуміли, що талановиті діти не хочуть в агросектор, вони себе навіть там не бачать. Тобто агросектор стає більш інтелектуальним, це не той агросектор, навіть який був 10 років тому. Потрібні дуже розумні люди, щоб усім цим управляти», — зазначив засновник ліцею.

В планах у підприємця також відкрити аграрний ВНЗ європейського зразка до 2020 року. Така задумка була в Андрія Дикуна від самого початку, однак він змінив свою думку, вирішивши спочатку стимулювати розвиток аграрної освіти з більш ранніх етапів навчання.

Поділитися цією статтею