В Україні завершився основний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018, у якому взяли участь 6334 учні 15-річного віку. Про це повідомляється на сайті УЦОЯО.

Загалом тестування тривало 2 години з невеликою перервою після 60 перших хвилин. Тестові зошити містили завдання декількох форматів: на вибір одного з варіантів відповіді, на надання короткої відповіді або розгорнутої відповіді. Усього варіантів тестових зошитів було 30. Оскільки провідна галузь циклу 2018 року – читацька грамотність, усі учасники виконували тестові завдання, що стосувалися текстів різних жанрів. Крім того, одна частина учасників відповідала на завдання, спрямовані на оцінювання математичної, а інша – природничо-наукової грамотності. Учасники відзначали складність і незвичність завдань.

Після виконання тестів учасники відповіли на питання анкети. Це один із важливих складників дослідження, адже інформація з анкет допоможе простежити зв’язок між тим, як учні виконують завдання PISA, і різними чинниками, які можуть впливати на навчальну успішність. Дані анкетування допоможуть вивчити чинники ефективності навчання для вдосконалення освітніх практик.

Звіт за результатами проведення PISA-2018 в Україні буде оприлюднено у грудні 2019 року Інститутом освітньої аналітики.



Поділитися цією статтею