Мала академія наук України отримала ексклюзивне право на проведення першої у світі національної «Олімпіади геніїв» (Genius Olympiad Ukraine).

Genius Olympiad — найбільший і один із найпрестижніших міжнародних конкурсів наукових проєктів з охорони довкілля та екології. Щороку в ньому беруть участь понад 1000 школярів з понад 80 країн світу. Змагання проходить у Державному університеті Нью-Йорка, засновник — Terra Science and Education.

Цьогоріч організатори ініціювали реформу конкурсу й запровадили систему національних афіліацій. Україна стала першою країною світу, що здійснить національний відбір, а МАН отримала ексклюзивне право на проведення Олімпіади під брендом Genius Olympiad Ukraine.

Український відбір буде пілотним і за результатами його проведення формуватимуться основи майбутньої системи афіліації для інших країн світу.

Українська делегація учнів МАН бере участь в ОGenius з 2017 року. За цей час вони здобули 2 золоті, 4 срібні, 6 бронзових нагород та 12 спеціальних призів. А у 2020–2021 роках наша Мала стала першою інституцією у світі, яка подала найбільше проєктів на проходження міжнародної кваліфікації.

Поділитися цією статтею