У рамках проєкту «Перша професія» відкрили 4 нові гуртки. У Щастинській санаторній школі-інтернаті діти зможуть навчатися професій «Манікюрна справа» та «Автомобільна справа», у Новоайдарській санаторній школі-інтернаті — «Перукарська справа» та «Ремонт і пошив взуття».

ГС «Освіторія» з 2013 року організовує програму для вихованців інтернатів з метою підготувати дітей до дорослого життя. 40 гуртків у 24 закладах і 450 дітей, які мають шанс навчитися своєї першої професії і здобути навички, що так необхідні для самореалізації. «Значно більше, ніж гурток», — саме так кажуть про «Першу професію». Швейна справа, кулінарія, візаж, в’язання, деревообробна майстерність — кожен напрям програми передбачає практичне застосування.

«Понад усе в цьому проєкті нас надихають історії наших випускників. Хтось продовжив навчання в закладі професійної освіти, хтось вже працює і заробляє свої перші гроші завдяки проєкту, а хтось навіть успішно поєднує навчання і роботу. Цей проєкт — шанс на нове життя для випускників інтернатів. Діти усвідомлюють, що завдяки професії вони можуть реалізувати себе і не боятися безробітного майбутнього, і в цьому найбільша цінність «Першої професії», — каже операційна директорка ГС «Освіторія» Анна Сидорук.

11 березня в рамках проєкту відкрили нові гуртки у зоні розмежування. Новоайдар та Щастя розташовані на території, що межує з тимчасово окупованою територією в Луганській області. Тут діти разом з учителями ховалися від обстрілів у підвалах школи, а зараз понад усе прагнуть спокійного життя та сподіваються на успішне майбутнє. Відтепер відкрито 4 нові гуртки в Луганській області, що допоможуть вихованцям обрати свій напрям у житті.

У Щастинській санаторній школі-інтернаті діти зможуть вчитися за напрямами «Манікюрна справа» та «Автомобільна справа». Їх викладатимуть найкращі вчителі-наставники, що не лише допоможуть опанувати нові навички, а й покажуть, що все можливо для тих, хто сумлінно вчиться і працює.

«Програма «Перша професія» — це для дітей шанс на успішне майбутнє. Ми даємо не цукерки, а саме освіту. Дуже цінно, що в реалізації проєктів допомагають наші партнери та небайдужі підприємці. Зокрема, за такої підтримки і вдалося відкрити автослюсарну майстерню. Це дуже актуальний напрям. Саме на базі цього гуртка ми плануємо зробити програму повного циклу, що дозволить учням продовжити навчання за напрямом «Автомобільна справа» в училищі. Найбільш вмотивовані учні після цього зможуть спробувати пройти стажування в компанії «Віннер Імпортс Україна», яка, до речі, забезпечила майстерню необхідними запчастинами», — розповідає Ірина Плешакова, керівниця проєкту «Перша професія».

У Новоайдарській санаторній школі-інтернаті учні будуть опановувати також два напрями — «Перукарська справа» та «Ремонт і пошив взуття».

Разом із професійними курсами в школах-інтернатах ГС «Освіторія» організовує для дітей екскурсії на українські виробництва та зустрічі з відомими майстрами своєї справи. Наприклад, компанії Ugears, Woodwerk, Promin, модельєр Андре Тан і шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво охоче підтримують такі ініціативи.

Реальні приклади допомагають дізнатися про професію «зсередини», побачити все на власні очі та отримати величезну порцію мотивації. Адже історії успіху, що надихають, завжди із життя.

Поділитися цією статтею