Другий етап виходу з карантину в Україні стартував у п’ятницю, 22 травня, та передбачає скасування обмежувальних заходів за принципом адаптивності залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні окремо. Міністерство охорони здоров’я оприлюднило показники готовності областей до послаблення карантинних обмежень.

11 областей та місто Київ не відповідають показникам, необхідним для початкового послаблення карантинних обмежень. Наразі не готові до послаблення карантину місто Київ, а також Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька області.

Водночас, до другого етапу виходу з карантину в Україні готові 13 областей.

Згідно з даними МОЗ, до другого етапу виходу з карантину готові Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська області.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу повідомив, що з 25 травня Уряд дозволить відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок та респіраторів. Також планується відкрити дитячі садки.

«Наступний етап  з 1 червня. Тоді буде відновлена робота фітнес-центрів, міжобласні перевезення, а з 10 червня буде дозволена робота кафе та ресторанів»,  пояснив Степанов.

Як повідомлялось, Київська обласна державна адміністрація вирішила не послаблювати карантин на Київщині, оскільки в області показник захворюваності на нову коронавірусну інфекцію випереджає встановлений ліміт для послаблення протиепідемічних заходів.

Поділитися цією статтею
Автор: