Під час війни усиновлення неможливе, у тому числі й іноземцями. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, поінформувала пресслужба МВС України у Facebook.

Коментар викликаний тим, що днями користувачі соцмереж активно поширювали інформацію із закликом усиновити 45 маленьких дітей із регіонів активних бойових дій, батьків яких нібито було убито.

«Під час війни усиновлення неможливе ні за звичною, ні за пришвидшеною процедурою, в тому числі іноземними громадянами», — поінформувала Катерина Павліченко.

Представниця МВС наголосила, коли громадяни поширюють фейкову інформацію, навіть роблячи це з найкращими помислами, то грають на користь ворогу.

«Тому ще раз закликаю звертатися тільки до офіційних джерел та намагатися перевіряти інформацію, яку поширюєте. Як варіант, звертайтеся на гарячу лінію Українська мережа за права дитини та UNICEF Ukraine — вони перевірять інформацію та повідомлять вам про результат або/та опублікують його», — нагадала заступниця міністра.

Також Павліченко поінформувала, що прикарпатські поліцейські спільно зі службою у справах дітей та медиками перевірили умови перебування евакуйованих із Харківщини у Ворохту дітей. З 11 березня діти віком до 15 років знаходяться у дитячому санаторії. Дітям створені належні умови перебування, їх забезпечено усім необхідним відповідно до віку, а саме: харчуванням, одягом, засобами догляду. Їх обстежили медики, і їм надано подальший супровід.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна, у свою чергу, повідомила, що за необхідності обласні військові адміністрації забезпечуватимуть організацію виїзду дітей з вразливих категорій за межі України. А по прибутті до країни перебування — діти також не «загубляться».

«Відповідно до рішення уряду, консульські установи в країнах, до яких виїхали діти з вразливих категорій, через МЗС протягом одного робочого дня інформуватимуть Мінсоцполітики та Нацсоцслужбу про взяття дітей на консульський облік», — розповіла Марина Лазебна.

Фото ілюстративне Depositphotos.

Поділитися цією статтею