У Міністерстві освіти і науки планують до 2024 року забезпечити кожного вчителя персональним комп’ютером. Так, лише цього року планують закупити майже 65 тисяч ноутбуків для педагогів, повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки.

МОН оголосило тендери на купівлю майже 49 тисяч ноутбуків для вчителів. На нові ноутбуки використають майже 980 мільйонів гривень із субвенції на боротьбу з COVID-19 у школах. З урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів очікувана вартість ноутбука — 20 тисяч гривень.

Тендери на закупівлю ноутбуків для вчителів наразі проводять у 21 області та трьох РДА в Києві. Цей процес можна відстежувати за допомогою спеціального дашборду.

У планах міністерства — до 2024 року забезпечити кожного вчителя персональним комп’ютером. В ідеалі кожен педагог повинен мати змогу користуватися особистим ноутбуком на роботі, як будь-який офісний працівник. 

У МОН зазначили, що придбані ноутбуки будуть закріплюватися за навчальними кабінетами відповідних шкіл та використовуватимуться виключно для організації навчання.

А в разі встановлення заборони на відвідування шкіл, ноутбуки на цей період надаватимуться у користування вчителям з метою належної організації дистанційного навчання.

За даними Інституту освітньої аналітики, кількість персональних комп’ютерів, які використовуються в освітньому процесі, становить 231 тисячу одиниць.

Поділитися цією статтею