Міжнародна благодійна організація «Служба порятунку дітей» розробила урок щодо захисту дітей від насильства «Особиста цінність та безпека», його можна вільно завантажити в мережі.

На вебінарі для вчителів, організованому «Службою порятунку дітей», розповіли про проведення уроку для учнів 5–9-х класів на тему «Особиста цінність та безпека». Матеріали уроку виклали у відкритий доступ за посиланням.

У них ідеться про те, як сформувати в учнів поняття цінності їхнього життя, ознайомити учнів з поняттям особистих кордонів, навчити розрізняти небезпечні життєві ситуації та застосовувати правила безпеки з метою захисту їхнього життя.

Вже понад 500 вчителів провели цей урок у своїх школах і понад 6200 дітей вже отримали інформацію щодо захисту себе від насильства.

«Сексуальне насильство — це травма, яка впливає на все подальше життя дитини. За даними Ради Європи, кожна 5-та дитина є жертвою сексуального насильства. Але такі випадки часто замовчуються. Зазвичай дорослі не говорять з дитиною на цю тему, дитина не знає, куди звернутися за допомогою. І часто вона залишається сам на сам зі своєю проблемою. Інколи вчитель — це саме та людина, яка може помітити насильство та врятувати дитину», — наголошують організатори.

Переглянути вебінар можна за посиланням.

«Служба порятунку дітей» зараз працює над створенням уроку для молодших школярів, а мультфільм щодо того, як поводити себе з незнайомцями для дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку, вже можна використовувати в розмові з дітьми.

Більше мультфільмів — на Youtube-каналі організації.

Проєкт захисту дітей від сексуального насильства реалізує МБО «Служба порятунку дітей» за ініціативи уповноваженого Президента України з прав дитини. В межах проєкту розроблений інформаційний сайт для батьків та вчителів, де можна знайти більше інформації щодо захисту дітей.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею