На платформі Prometheus відкрито реєстрацію на курс CS50 Гарвардського університету, що вважається одним з найкращих у світі. Курс відтепер буде доступний українською мовою.

CS50 — курс для тих, хто вивчає програмування «з нуля» або має початковий рівень. Під час занять учасники навчаться основ одразу кількох мов програмування, зокрема, C, PHP і JavaScript, а також технологій SQL, CSS і HTML. Практичні завдання курсу базуються на реальних кейсах зі сфер біології, криптографії, фінансів, судово-медичної експертизи та розробки ігор.

Лектором курсу виступає експерт у сфері дистанційного навчання інформатики та основ програмування, професор Гарвардського університету Девід Дж. Малан.

Навчання розпочнеться в лютому 2019 року. Для реєстрації на проходження курсу необхідно вказати ім’я, адресу електронної пошти, стать і дату народження.

Оновлений переклад завдань і лекцій здійснено Фондом BrainBasket — некомерційною організацією, мета якої — сприяти розвитку освіти українців у сфері ІТ. Фонд було засновано в 2014 році з візією об’єднання зусиль усіх гравців ІТ-індустрії для підготовки 100 000 програмістів до 2020 року.

Запис на курс доступний за посиланням

Англомовна версія CS50 доступна на сайті edX, де можна за окрему плату також отримати сертифікат від Гарвардського університету.

Поділитися цією статтею