Деталі нових умов сертифікації для вчителів початкових класів

Сертифікація вчителів — доволі складний та не швидкий процес, у разі успішного проходження якого вчитель отримує сертифікат, надбавку до зарплати 20 % впродовж трьох років та можливість зарахувати сертифікат як чергову чи позачергову атестацію.

Ми вже писали про те, що у 2020 році сертифікація вчителів в Україні відбуватиметься в три етапи.

На першому вчителі писатимуть тест.

Другий передбачає самооцінювання.

Кінцевий етап — демонстрація практичного досвіду роботи.

З інсайдерських джерел «Освіторії» стало відомо, що вчителям початкових класів, які погодилися взяти участь у сертифікації, доведеться виконати низку додаткових умов, які разом з відповідними інструкціями будуть надіслані на електронну пошту педагога.

Список додаткових умов:

  • Кожен вчитель має надати 5–10 селфі з учнями та класом. Знімки переглядатимуть психологи та визначатимуть за виразами облич, наскільки щасливі діти під час перебування в школі.
  • Після карантину педагог має організувати та провести для батьків зустріч у кафе. Дружні посиденьки за піцою та напоями оплатять зі шкільного фонду (але вживати алкогольні напої буде суворо заборонено). Це має згуртувати вчителів та батьків, спонукати їх до співпраці та допоможе поділитися тим, що наболіло, у невимушеній атмосфері.
  • Вчителям треба буде скласти тест (його надішлють на пошту до 1 травня) із 15 запитань на знання творчості Біллі Айліш, корейського гурту BTS та інших популярних серед школярів артистів.
  • Кожен педагог має номінуватися на звання найкращого вчителя України та заповнити заявку на здобуття «освітянського Оскару» — Global Teacher Prize Ukraine.
  • Під час проходження тестів на етапі самооцінювання вчителю треба буде розповісти, які люди, події та новини викликали на обличчі щиру усмішку. Та й взагалі, усміхатися щодня з любими серцю людьми. Вітаємо з 1 квітня!

PS. Про номінацію на Global Teacher Prize Ukraine не жартуємо — відчуйте себе освітньою зіркою, надихніться, проживіть цей драйв разом з «Освіторією»!

Поділитися цією статтею