Український мобільний додаток «Кліматичні краплі» (Climate Drops), який заохочує дружнє ставлення користувачів до навколишнього середовища, отримав відзнаку Sustainable Cities and Human Settlements Awards від Глобального форуму ООН з людських поселень у номінації «Взірець зеленої технології для людських поселень».

Розробником додатка є компанія KT-Energy LLC. Додаток перетворює екологічно-дружні вчинки (екологічна утилізація відходів, висадка дерев та заходи з енергозбереження тощо) своїх користувачів на електронні бали, які, у свою чергу, можна обміняти на знижки від компаній-партнерів додатка.

Починаючи з квітня 2018 року учні та вчителі 55 українських шкіл взяли участь у змаганні від розробників додатка, скоротивши викиди парникових газів на 355 тонн СО², а також зібрали 22,5 тонни скла, 16 тонн пластику, 78 тонн паперу, 2 тонни харчових відходів та понад 1 тонну батарейок. Крім того, було висаджено кілька тисяч дерев та десятки тисяч маленьких сіянців. Ті школи, які зароблять найбільшу кількість балів, 6 грудня 2018 року відвідають День молоді в рамках 24 Конференції Сторін Рамкової конвенції про зміну клімату, що відбудеться в м. Катовіце, Польща.

Завантажити додаток можна за посиланням


Школи запрошуються до участі в конкурсі від Climate Drops! Більше інформації шукайте тут

Поділитися цією статтею