Джоан Ролінґ спільно з британськими та українськими видавцями її творів роблять книжки про Гаррі Поттера доступними для безкоштовного читання онлайн. Уже відкрили доступ до трьох перших книжок серії у перекладі Віктора Морозова.

Авторка Поттеріани Джоан Ролінґ, Pottermore Publishing, власницею якого вона є і яке займається поширенням електронних версій її книжок різними мовами, та видавці українського перекладу «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» домовились викласти мегапопулярну серію, щоб українські діти, яких розкидало по світу через війну, могли почитати ці книжки вільно.

«Коли почалося вторгнення в Україну, наша команда була шокована тим, який вплив це має на безліч людей. Нам, як і всім іншим, хотілося надати хоча б якусь допомогу. Тому ми намагаємося надати безкоштовний доступ до електронних книг про Гаррі Поттера всім, хто постраждав від конфлікту. Ми сподіваємося, що доступність цих книг допоможе привнести трохи світла у життя людей, які зараз переживають найтемніші часи», — розповідають у Pottermore.

Раніше видавництво не публікувало цифрові видання українською мовою, тому у них виникли труднощі. Проте завдяки винахідливості команди, а також підтримці українського видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», вдалось зробити ці історії безкоштовними для україномовних користувачів.

Книги доступні з більшості пристроїв, підключених до інтернету, на цьому вебсайті.

Поділитися цією статтею