Україна на 10-му місці за доступністю ресурсів для вчителів щодо використання цифрових пристроїв. Такі дані опубліковано в журналі PISA in Focus 2020.

Криза COVID-19 продовжує впливати на освіту в усьому світі. За даними ЮНЕСКО, у середині квітня 2020 року 194 країни зачинили школи по всій країні, що зачепило майже 1,6 мільярда учнів. До серпня 2020 року в 105 країнах усе ще закриті школи охоплювали понад мільярд учнів.

У цій ситуації багато вчителів докладали зусиль, щоб підтримати навчання. Саме цифрові технології виявилися вирішальною передумовою успіху. Цифрові технології відкривають нові можливості та забезпечують альтернативні підходи до навчання. Однак криза COVID-19 виникла в той час, коли більшість освітніх систем не була готова максимально використати потенціал цифрових технологій.

Тому так важливо, щоб учителі могли отримати актуальну інформацію щодо їхнього використання.

PISA підрахувала відсоток учнів у школах, директори яких погодились або цілком погодились із тим, що в них учителям доступі ефективні професійні ресурси щодо використання цифрових пристроїв.

Україна в цьому списку опинилася на високому 10-му місці серед 79 країн/економік, обігнавши Естонію, Литву, Австрію та Канаду, а також Росію.

Утім, щодо наявності у школах ефективної освітньої платформи для підтримки онлайн-навчання Україна на 26-му місці.

У середньому по країнах Організації економічного співробітництва та розвитку лише 65 % п’ятнадцятирічних навчались у школах, директори яких уважали, що їхні вчителі мають ресурси, щоб розширити своє розуміння цифрових технологій у класі та поза ним. На одному полюсі тут опинилися Катар та Сінгапур, де 90 % учнів навчались у школах, які мали такі ресурси для вчителів. На другому були Угорщина та Японія, де в таких школах навчалося менше 30 % учнів.

Фото unsplash.com.

Поділитися цією статтею