Тепер учнівська команда з Новопечерської школи Києва готується до Чемпіонату Світу з черлідингу — видовищного виду спорту, що поєднує танці, акробатику та гімнастику.

34 українські школярки 8-10 років вразили своїм спортивним шоу міжнародне жюрі під час Чемпіонату Європи, який проходив з 4 по 7 липня у Хорватії. У «European majorette sport championship 2019» окрім київської студії (тренер Анна Домніч) участь також взяв одеський клуб «Посмішка» (тренер Мельникова Ірина), повідомляє Федерація Черлідингу України.

Цікаво, що команда Новопечерської школи отримала третє місце, змагаючись із національними збірними:


«Сила у наполегливості та бажанні ставати кращими, сила у дисципліні та удосконаленні себе самого кожного дня! Безмежно пишаюся та щиро вітаю наших дівчаток, їхніх батьків, та магічну тренерку Анну Домніч, яка довела, що шкільна команда може перемогти спортивних профі», — привітала команду засновниця Новопечерської школи Зоя Литвин на своїй сторінці у фейсбук.


Черлідинг довго йшов до своєї популярності. Зародившись у США в другій половині ХІХ століття, цей вид набув широкого поширення лише в середині XX століття. Хоча й після цього групи підтримки дуже довго сприймалися як частина футбольної чи баскетбольної команди, яка має прикрасити матч, розважаючи глядачів. В Україні черлідинг на офіційному рівні визнаний нещодавно, входить до складу неолімпійської родини. Традиції цієї дисципліни в нашій державі підтримує Всеукраїнська федерація черлідингу, зазначає Спортивний комітет України.

Поділитися цією статтею
Автор: