За підтримки Міністерства цифрової трансформації України компанія Facebook запустила українську версію платформи з цифрової освіти Get Digital. Про це повідомили в Мінцифри.

Платформу Get Digital створено для того, щоб допомогти сформувати основні компетенції та навички, необхідні молодим людям для безпечного користування ресурсами цифрового світу.

Get Digital пропонує уроки та ресурси, які базуються на матеріалах, наданих Гарвардським університетом і Каліфорнійським університетом у Берклі.

Інформація розділена на п’ять основних блоків («Основи цифрової грамотності», «Благополуччя», «Спілкування в інтернеті», «Соціальний вплив у цифровому середовищі» й «Цифрові можливості») та розроблена для того, щоб допомогти сформувати основні компетенції та навички, необхідні молодим людям для безпечного користування ресурсами цифрового світу.

Наприклад, у розділі «Ресурси для педагогів» вчителі можуть знайти готові до використання плани уроків для опрацювання обраних питань зі своїми учнями.

Для батьків є матеріали, які допоможуть почати розмову зі своїми дітьми про цифрову безпеку з необхідними термінами для обговорення. А підлітки можуть знайти цікаві вправи, що допоможуть краще орієнтуватися в інтернеті та створювати онлайн-спільноти.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею