Учениця київської школи перемогла на міжнародному змаганні школярів з нейронаук International Brain Bee. Змагання відбулися в межах віртуальної конференції Американського товариства нейронаук (Society for Neuroscience), повідомляється на сайті Інституту фізіології ім. О. Богомольця.

Перше місце здобула Вікторія Віджак. Це стало найкращим результатом України за 10 років участі в конкурсі.

Через пандемію змагання відбулися в онлайн-режимі. Українці змагалися з мозкознавцями з 31 країни. 

Вікторію Віджак, окрім перемоги, також відзначили спеціальним призом за найвищий результат у нейроанатомії та нейрогістології. Друге та третє місця завоювали учасники з Малайзії та Канади.

Учасники відповідали на складні теоретичні питання, визначали структури на зображеннях препаратів мозку, встановлювали діагнози пацієнтів за відеозаписами та історією хвороб. Нарешті, фінальним етапом були відповіді на запитання перед журі з провідних науковців світу.

Крім власне змагання, для учасників була розроблена онлайн соціальна програма, завдяки чому однодумці з різних країн поспілкувалися між собою, попрацювали над командними проєктами, послухали лекції відомих учених, а від колишніх випускників Brain Bee дізналися про можливі напрямки побудови кар’єри.

Конкурс International Brain Bee заснований у США професором Університету Меріленда (США) Норбертом Мислінським. Організаторами змагання в Україні є Українське товариство нейронаук, ГО «Ноосфера» та Національний центр «Мала академія наук України» за підтримки Інституту фізіології ім. О. Богомольця.

У 2022 році відбірковий тур Українського Нейроконкурсу буде організовано в березні, під час Всесвітнього тижня мозку.

Поділитися цією статтею