Фундація «Незламна Україна» запускає групи психологічної підтримки для українців, які виїхали в Польщу через повномасштабну війну. Проєкт має на меті допомогти батькам, дітям, а також вчителям українських шкіл у Польщі знайти спільну мову та навчитися підтримувати одне одного.

Проєкт стартує 24 січня та є повністю безкоштовним. Вестимуть його психотерапевтки Вікторія Любаревич-Торхова та Ольга Коба впродовж 2,5 місяців.

Курс психологічної допомоги побудовано спеціально для того, щоб:
 допомогти дорослим подолати наслідки травматичного досвіду від війни;
 навчити методів психологічної самодопомоги за тривожності, панічних атак, емоційних зривів та апатії;
 навчити батьків, як допомогти дітям вдома адаптуватися до нових умов життя, подолати травми від війни та суму за домом;
 надати батькам та вчителям варіанти співпраці для утворення середовища підтримки як дітям, так і одне одному;
 показати вчителям, як розпізнавати потреби дітей у класі та допомогти в адаптації до навчального процесу.

Також для батьків і вчителів створять спеціальний Telegram-канал. Адміністраторами каналу будуть психологині-тренерки, а також представниці фундації «Незламна Україна».

«Робота в групах — це саме те, що потрібно. Жінки бачать, що не одні з такими проблемами. Що можна знайти підтримку, не бути засудженими та висміяними людьми. Коли працює група — це зовсім інший психоемоційний фон. Уже під час проведення таких груп жінки починають більше спілкуватися між собою, дізнаються щось нове. З’являються подруги», — зазначає психологиня фундації «Незламна Україна» Ольга Протасова.

Зустрічі для батьків планують проводити в понеділок та п’ятницю вранці. А для вчителів — у вівторок та четвер ввечері. Точний розклад та реєстрація доступні за посиланням нижче.

Долучитися
Поділитися цією статтею