Харківські учні стали одними з кращими в світі на одному із найбільших та найвпливовіших світових змагань із фізики — турнірі IYPT, який проходив у Варшавському університеті технологій з 6 по 13 липня. 

Загалом, команда показала найкращий результат серед країн пострадянського простору і виявилася 7-ю у загальному заліку, отримавши срібну медаль. Українські школярі обігнавши США, Швецію та Великобританію. Як засвідчує рейтинг змагань, першими виявилися команди Сінгапуру, Німеччини та Швейцарії.

Україну представляли учні Харківського ліцею № 161 «Імпульс». Щоб отримати це право, команда перейшла всі етапи всеукраїнського відбору, перемігши колективи інших шкіл та міст.

Повідомила про перемогу на своїй фейсбук-сторінці харківська «Школа фізтеху при університеті ім.Каразіна». Готували команду до турніру заслужений вчитель України Захар Майзеліс, доцент фізичного факультету ХНУ, а також Григорій Овчаренко, учасник команди минулого року, а нині студент другого курсу фізичного факультету.

https://cc.iypt.org/iypt2019/

Міжнародний турнір молодих фізиків IYPT, є одним із найбільших і найвпливовіших світових змагань з фізики. IYPT — це тижнева подія, в якій після майже року підготовки беруть участь понад 200 школярів з майже 40 країн. Цьому «чемпіонату світу» передують різноманітні національні змагання та підготовчі конференції, в яких тисячі людей по всьому світу беруть участь на різних етапах.

IYPT зосереджений довкола майже 20 дослідницьких проблем

Турнір закликає до командної роботи та дискусій у формі «Фізичних боїв». У них виступи команд оцінюють експерти та викладачі з усього світу. Під час кожного раунду змагань команди змінюють ролі та виступають як доповідачі, опоненти та рецензенти, аналогічно до реального наукового дискурсу.

Поділитися цією статтею