Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо відміни нового правопису. Про це заявила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць, ідеться на Facebook-сторінці Мін’юсту.

«Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення ОАСК щодо відміни нового правопису. Тобто, апеляцію Кабінету Міністрів України у цій справі повністю задоволено. Тому шановні учні, студенти, абітурієнти — можете й надалі вчитися та готуватися до іспитів за правописом 2019 року. Його норми були та залишаються чинними», — зауважила Коломієць.

28 січня 2021 року Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету Міністрів, якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису». У суді заявили, що в ході розгляду справи було встановлено, що «Кабінет Міністрів України при ухваленні вказаної постанови діяв поза межами своєї компетенції та з порушенням законодавства, що регулює порядок прийняття нормативно-правових актів».

Підставою для подання позову стало звернення у 2019 році учениці 7-го класу з Херсона та ГО «Правова держава», очільником якої є адвокат Ростислав Кравець.

12 березня 2021 року Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду у справі про скасування нового правопису.

Поділитися цією статтею