Іллі Гельфгату, який очолює кафедру вчителів фізики Харківського фізико-математичного ліцею № 27, присвоїли звання Герой України. Орден Держави вручили вчителю вчора на параді, присвяченому Дню Незалежності в Києві.

Почесне звання Іллі Гельфгату було присвоєно за видатні особисті заслуги перед Українською державою в розвитку національної освіти, впровадження інноваційних методів навчання, багаторічну плідну педагогічну діяльність.

Він — автор і співавтор багатьох збірників задач, довідників, методичних посібників. Також систематично проводить навчальні методичні семінари на базі ліцею для колег з міста і області, щорічно організовує в ліцеї фізико-математичний фестиваль.

Учні Іллі Гельфгата — переможці всеукраїнських і міжнародних олімпіад з фізики. Серед випускників вчителя — кандидати і доктори наук, вчителі, керівники різних підприємств.

Цьогоріч із 30 абітурієнтів Харкова, які склали ЗНО на 200 балів, 15 навчаються саме в Харківському фізико-математичному ліцеї.

Також учора на параді орден княгині Ольги І ступеня отримала керівник ГО «Співтовариство сімей, які виховують дітей з вадами розвитку «Бачити серцем» Олеся Яскевич.

Поділитися цією статтею