Проєкт «Вчися вухами» – це можливість для учнів 8–11 класів безоплатно вивчати українську мову, літературу та історію України. Його створила ГО «Смарт освіта» за підтримки Educo.

Про це повідомляє портал НУШ.

Наразі це 120 аудіоуроків за темами другого навчального семестру.Тривалість кожного – 20 хвилин.

Вони допоможуть школярам:

  • наздогнати навчальну програму;
  • зберегти зв’язок з українською системою освіти за кордоном;
  • повторити матеріал уроку, який пройшли в школі.

Вчителям пропонують використовувати аудіоуроки для домашнього завдання. Окрім учителів-методистів, допомагала створювати проєкт дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз. Їхня перевага – цікава осучаснена подача матеріалу. 

«Ми задумали цей проєкт під час блекаутів. Розуміли, що в дітей є проблеми зі зв’язком та світлом. Ми хотіли створити уроки, які вони могли б завантажити собі під час годин зі світлом, а потім прослуховувати. На щастя, світло та зв’язок зараз є. Та наші уроки будуть корисні дітям зі слабким зором, аудіалам, а також тим, хто прагне поглибити знання з теми чи повторити те, що могли призабути», – коментує Галина Титиш, очільниця ГО «Смарт освіта».

Аудіоуроки доступні на платформах Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify. Їх можна завантажувати та прослуховувати навіть за відсутності інтернету, у будь-який зручний момент.

Прослухати
Поділитися цією статтею