Комітет з освіти Верховної Ради наполягатиме на тому, щоб для учнів 1–4-х класів було збережено очну форму навчання у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. Про це депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», член парламентського комітету з питань освіти, науки й інновацій Валерій Колюх розповів в інтерв’ю «Українським Новинам».

«Комітет наполягатиме на позиції, що діти 1–4-х класів мають бути в класах», — сказав він, відповідаючи на запитання, чи було доцільно вводити дистанційне навчання для молодших класів у Києві.

На його думку, рішення адміністрації Києва серйозно шкодить навчальному процесу, також дистанційне навчання дітей забирає багато часу в батьків, які змушені набагато більше часу приділяти їхнім урокам.

Утім, депутат нагадав, що ухвалення рішення — у компетенції місцевої влади.

«У нас автономність місцевих органів влади і університетів уже досягла такого рівня, що Міністерство освіти і науки дає свої рекомендації, а не зобов’язання… Це ж стосується органів місцевого самоврядування, а саме: КМДА вирішила, що так буде безпечніше для батьків, школярів і вчителів, адже рівень вакцинації останніх не досяг 80% в Києві», — зауважив Колюх.

Поділитися цією статтею